МЕГУ – вибір сучасного абітурієнта! МЕГУ – твій найкращий вибір! МЕГУ – це більше ніж університет! МЕГУ – найкращі умови для навчання та розвитку! МЕГУ – розвиваємося для тебе! МЕГУ – це вибір лідерів! МЕГУ – твій шлях в майбутнє! МЕГУ – якість освіти, визнана країною і світом! МЕГУ: наші рейтинги – наші студенти! МЕГУ – освітній бренд, визнаний абітурієнтом!

Спеціальність «Туризм та готельно-ресторанні послуги»

Туризм та готельно-ресторанні послуги

http://www.kodolanyi.hu/ru/aboutus/hungary

Вступ без результатів ЗНО.

Освітньо-кваліфікаційний рівень – бакалавр, термін навчання 3,5 років.

Кваліфікація за дипломом: економіст в сфері туризму та готельно-ресторанному бізнесі.

Підготовка бакалаврів  спеціальності «Туризм та готельно-ресторанні послуги» здійснюється на основі навчальних планів, погоджених Міжнародним економіко-гуманітарним університетом імені академіка Степана Дем’янчука та Університетом Прикладних наук імені Яноша Кодолані. Навчання відбувається на базі МЕГУ, а предмети  спеціалізації, що складають 30% навчального процесу плану, студенти вивчають безпосередньо в м. Секешфехервар під час виїзних сесій. Шість семестрів теоретичного навчання доповнюється одним семестром професійної практики, яка триває 15 тижнів. Практика проходить за межами університету, у компаніях, організаціях, агентствах як в Україні так і за кордоном (Греція, Іспанія, Туреччина). Під час практики студенти пізнають практичний бік своєї спеціалізації, адаптуються в умовах, наближених до обраної спеціальності, збирають дані для дипломної роботи і самостійно вирішують завдання на основі набутих теоретичних знань. Крім того студенти під час закордонних практик отримують свої перші зарплати в розмірі від 350 євро/місяць. Захист дипломної роботи та власне кваліфікаційний іспит відбувається в Угорщині в м. Секешфехервар.  Дипломна робота виконується двома мовами: англійською і українською мовою.

Посади, які можуть обіймати випускники спеціальності «Туризм та готельно-ресторанні послуги»

Готельно-ресторанне господарство:

  1. директор/заступник директора готелю;
  2. завідувач господарства/заступник завідувача господарства;
  3. керівник (менеджер) рецепції готелю;
  4. старший портьє;
  5. начальник відділу реалізації або маркетингу;
  6. менеджер з резервування місць;
  7. директор ресторану і служби обслуговування;
  8. менеджер з організації банкетів та інших заходів.

 

Туристичні організації:

  1. директор/заступник директора туристичного бюро;
  2. керівник різних відділів туризму (сільський туризм, курортний відпочинок);
  3. організатор поїздок, організатор міжнародних турів;
  4. туроператор;
  5. керівник маркетингу.

 

Документи студентів: